Opetus

Rauhalan Talli tarjoaa yksilöllistä opetusta pienissä, kuuden hengen ryhmissä. Tunteja järjestetään maanantaista sunnuntaihin, ja ryhmät on jaoteltu ratsastajien taitojen mukaan.

Ratsastustunneilla harjoitellaan sekä kouluratsastusta että hypätään välillä esteitä ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Alkeiskurssilaisia lukuunottamatta kaikkien ryhmien kanssa käydään välillä maastossa.

Rauhalassa järjestetään myös erilaisia istunta-, esteratsastus-, maastakäsittely- ja kärryajokursseja sekä sopimuksen mukaan koulu- ja estevalmennuksia.

Yksityistunteja ja kahden hengen tunteja voidaan järjestää sopimuksen mukaan. Tarjoamme myös valmennustunteja koulu- ja esteratsastuksessa, ja oppilailla on mahdollisuus päästä kilpailemaankin opetushevosilla.

Monet ovat tulleet meille kokeilemaan nuoruuden harrastusta uudelleen ja innostuneet taas luonnonläheisestä harrastuksesta sympaattisten suomenhevosten parissa. Meillä on paljon eri tasoisia aikuisryhmiä. Tallilla on hyvä ja kannustava henki – mukavaan joukkoon on helppo tulla mukaan!

Suuri kenttä ja maneesi, sekä koulutetut ratsastuksenohjaajat

Rauhalan Tallilla on hyvät puitteet ratsastuksen opetteluun. Käytössä on suuri,  hyväpohjainen kenttä (26 x 54 m), sekä vuonna 2018 valmistunut 20 x 60 m maneesi. Tunneille osallistuu enintään kuusi ratsukkoa, joten kentällä ja maneesissa on reilusti tilaa kaikille.

Pakkasraja tuntien järjestämiselle on -20 astetta.

Ratsastajat saavat hoitaa itse hevoset ennen ja jälkeen tuntien. Hevosten käsittely myös maasta käsin on tärkeä taito oppia, ja kuuluukin ihan ratsastajan perussivistykseen. Yhteinen sävel tunnilla löytyy helpommin, kun hevoseen saa tutustua jo ennen tuntia.

Opetuksesta vastaavat tallinpitäjä Hanni Andersson, Pauliina ”Paupa” Salmirinne ja Maria ”Mia” Pasanen, jotka ovat koulutettuja ratsastuksen ohjaajia, sekä varsinkin ratsastajien istuntaopetukseen perehtynyt Sari Pakula, ja Pia Vuohelainen. Kati Molanderin estevalmennuksia järjestetään muutaman kerran kuukaudessa, ja koulupuolella meillä valmentavat mm. Anna-Leena ”Lennu” Laakso ja Rosali Kivitie.

Tuuri14 2014-08-17 099

Kati Molander ja Vilinä-Ville voittivat suomenhevosten estemestaruusprossin vuonna 2014

Tuuri14 2014-08-17 061 (2)

Kati Molander ja Rauhalan Tallin Vilinä-Ville Tuurissa 2014.