Opetus

Rauhalan Talli tarjoaa yksilöllistä opetusta pienissä, kuuden hengen ryhmissä. Tunteja järjestetään maanantaista lauantaihin, ja ryhmät on jaoteltu ratsastajien taitojen mukaan.

Ratsastustunneilla harjoitellaan sekä kouluratsastusta että hypätään välillä esteitä ryhmän tason ja toiveiden mukaan. Alkeiskurssilaisia lukuunottamatta kaikkien ryhmien kanssa käydään välillä maastossa.

Rauhalassa järjestetään myös erilaisia istunta-, esteratsastus-, maastakäsittely- ja kärryajokursseja sekä sopimuksen mukaan koulu- ja estevalmennuksia.

Yksityistunteja ja kahden hengen tunteja voidaan järjestää sopimuksen mukaan. Tarjoamme myös valmennustunteja koulu- ja esteratsastuksessa, ja oppilailla on mahdollisuus päästä kilpailemaankin opetushevosilla.

Monet ovat tulleet meille kokeilemaan nuoruuden harrastusta uudelleen ja innostuneet taas luonnonläheisestä harrastuksesta sympaattisten suomenhevosten parissa. Meillä on paljon eri tasoisia aikuisryhmiä. Tallilla on hyvä ja kannustava henki – mukavaan joukkoon on helppo tulla mukaan!

Suuri kenttä ja koulutetut ratsastuksenohjaajat

Rauhalan Tallilla on hyvät puitteet ratsastuksen opetteluun. Käytössä on suuri, erittäin hyväpohjainen kenttä (26 x 54 m). Tunneille osallistuu enintään kuusi ratsukkoa, joten  kentällä on reilusti tilaa kaikille.

Maneesia tallilla ei ole, mutta hyvin pukeutumalla pärjää talvella mainiosti. Pakkasraja tuntien järjestämiselle on -15 astetta.

Ratsastajat saavat hoitaa itse hevoset ennen ja jälkeen tuntien. Hevosten käsittely myös maasta käsin on tärkeä taito oppia, ja kuuluukin ihan ratsastajan perussivistykseen. Yhteinen sävel tunnilla löytyy helpommin, kun hevoseen saa tutustua jo ennen tuntia.

Opetuksesta vastaavat tallinpitäjä Hanni Andersson ja Pauliina ”Paupa” Salmirinne, jotka molemmat ovat koulutettuja ratsastuksen ohjaajia sekä ratsastuksen opettajaksi opiskeleva Kati Molander. Vuonna 2014 Kati ja Rauhalan hevonen Vilinä-Ville voittivat suomenhevosten estemestaruuspronssia Tuurissa.

Tuuri14 2014-08-17 099

Kati Molander ja Vilinä-Ville voittivat suomenhevosten estemestaruusprossin vuonna 2014

Tuuri14 2014-08-17 061 (2)

Kati Molander ja Rauhalan Tallin Vilinä-Ville Tuurissa 2014.